Increderea de sine

Toti avem acest dubiu legat de locul pe care dorim sa-l avem fie in societate, fie in familie. Stam si ne gandim:

” Oare nu sunt destul de bun?” 
„Totusi, poate e doar in mintea mea? „

Am tot trait cu atumblr_n0t4gd8IMA1sjjglfo1_500ceste ganduri care nu-mi faceau decat rau, iar  acum dupa ceva timp realizez ca erau doar inchipuiri. Stiu ca toti trecem prin diferite stari, iar lipsa increderii de sine ia amploare, mai ales in randul adolescentilor. Abia la cei 19 ani pot spune ca am reusit sa trec de la lipsa increderii la urmatoarea etapa. Asa ca te inteleg perfect, pe tine , cel care citesti aceste randuri. Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca prezenta acestor stari de insecuritate este un lucru normal, ba chiar primordial. Daca nu ai construi o piramida de la baza, cum ai putea ajunge in varf? Acest lucru este echivalent cu construirea noastra, ca persoane, cu caractere diferite, personalitati mai puternice, care ies in evindenta extrem de usor sau opusul, pe care trebuie sa le descoperi in timp, sapand o groapa asupra careia depui extrem de mult efort, insa la final vei descoperi o comoara la care nici nu te asteptai.

Asa ca, mi-as dori extrem de mult, ca societatea in care traim sa nu mai subestimeze acele persoane care tind sa fie extrem de timide pana isi fac curaj sa paraseasca carapacea care i-a gazduit pana in momentul cand sunt ” adulti ” ca varsta, insa nu sunt constienti de asta

Ceea ce m-a facut sa abordez aceasta tema este faptul ca vedem peste tot, in retelele de socializare, la televizor, abuzul facut asupra persoanelor timide, care nu se pot apara, pe care le consideram inferioare si mi-as dori ca macar sa se ia masuri in aceasta privinta, nu sa ramanem doar cu mila, pentru ca daca iti este mila de un cersetor de pe strada insa nu il ajuti nici macar cu un leu, acela va ramane la fel, nu se va schimba nimic.

In concluzie, the most beautiful characteristic is Shyness/Modesty.

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

%d blogeri au apreciat: